Noesis.Webgoo.Us
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  GalerieGalerie  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Lucrare la Geogra :>

In jos 
+3
Sev
maxy
Error
7 participan?i
AutorMesaj
Error
Admin
Error

Data de înscriere : 20/08/2008
Localizare : Braila

Lucrare la Geogra :> Empty
MesajSubiect: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:20 am

Citat :
Mediul geografic - macrosistem alcatuit din mai multe componente (relief,apa,aer,sol,vietuitoare) intre care exista relatii de intrepatrundere,dinamice,ierarhice.etc
Mediul inconjurator - mediul geografic + omul
Mediul inconjurator poate fi impartit in terestru, acvatic(ape oaceanice si ape continentale) si subteran.
Oceane: Pacific - Gr. MArianelor 11022 ; Altaltic - Gr. Puerto RIco 9212; Indian - gr. jawa 7450 ; Arctic - 5000m in apropierea insulelor Svalbard/Spitzbergen
Fluvii: Europa - Volga,DUnarea,Rin,Elba,Prut,Tamisa. Asia: Chang Jiang,Huang HE,Tigru,Eufrat,Obi,Gange,Mekong. Africa: Nil , Congo , Niger , Senegal. Am de N : Mississippi ; Am de S: Amazon , Branco,Madeira,Sao Francisco,Uruguay. Australia : Murray , Darling.

Mediu natural : mediul in care omul nu a intervenit deloc , nu a facut nici o modificare pentru ca nu a ajuns in acest loc , sau au ajuns in mod accidental (foarte rar)
Mti foarte inalti , padurile ecuatoriale,deserturi,zonele polare,zonele abisale,in int pamantului.

Europa : Mti Alpi , 4807 vf. Mont Blanc , Asia : Everest (Mti Hymalaya ) 8872, Muzlag 7723 -Mti Kunlun; Africa : Vulc. kilimandjaro 5895. Am de N : Mti Alaska - Vf Mc.Kinley 6194 ; Am de s: Vf Huanuco 6634. Australia :Kasciuszko 2229.

Mediile antropice sunt mediile total modificate de om : zone miniere,orase mari,parcuri,platforme industriale
Mediile antropizate sunt mediile modificata partial de om, raportul natural/antropic e in favoarea celui dintai(ex:satele)

Factori geologici Naturali : relief apa aer sol vietuitoare , antropici : omul. // Abiotici - relief apa aer sol , biotici : vietuitoarele plantele animalele , Antropice :omul
Relief - influenteaza mediul inconjurator prin panta/altitudine . Altitudinea : Etajeaza clima pe alt (Temp scade cu 6.4 gr C la fiecare 1000 m alt) , etajeaza vegetatia si fauna pe alt , etajeaza solurile , influenteaza asezarile umane.

Munte : Sate risipite : mici , foarte mici
Deal si podis : sate rasfirate,mijlocii
Campie : sate adunate, mari si foarte mari.

Agricultura : culturea cerealelor-campie , pomicultura si viticultura - deal,podis , crestearea animalelor - munte.
Turism porturi :Europa: istambul(m.neagra), barcelona (m.meriderana) , america de n. : san francisco(oc. pacific), miami (oc atlantic) , america de S.: santiago(oc pacific- chile), rio de janeiro(oc atlantic) , africa : alexandria(m.mediterana), accra(golful guineei), asia : singapore (marea java), mumbay(marea arabiei-india) , australia: Sydney (oc. pacific), wellington( oc, pacific- noua zeelanda).

Geosistemul - un sistem geografic complex realizat printr-o evolutie a relatilor dinre cele 6 componente.
Caract: - Sistem deschis - intra permanent in relatie cu alte sisteme prin schimburi de materie si energie sau relatii de primire-cedare. - are caracter unitar si organizat - orice modificare a unui element aduce modificare a altor elemente , - sistem functional - are capacitatea de a raspunde cerintelor din interiorul/exteriorul sau.(oras:resurse,forta de munca,locuri de munca,locuinte,consum energie,poluare..) , - autoreglarea - orice modificare minora poate fi remediata in timp.
Ecosistemul - sistem/comunitate de organisme alcatuit din 2 componente biotop si bioceneza.
Peisajul Geografic - o portiune de la suprafata scoartei terestre a carei infatisare si alcatuire reflecta rezultatul dintr'o etapa de evolutie a unui geosistem.

Iorga 11B ... azi lucrare la geografie... cine vrea sa scoata la imprimanta... spuneti mersi Smile))
Sus In jos
https://noesis.forumgratuit.ro
maxy
Nou Venit/a

Data de înscriere : 21/10/2008

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:23 am

ms I love you
Sus In jos
Sev
Musafir
Sev

Data de înscriere : 13/09/2008
Varsta : 33

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:23 am

multumesc edie pentru intregul efort depus...
Sus In jos
https://www.youtube.com/watch?v=-DkIdm6c6SI
alif
Musafir
alif

Data de înscriere : 22/10/2008
Varsta : 33

MesajSubiect: ms eddie   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:29 am

ms man...uraaaa primul post Laughing cheers
Sus In jos
Destyn
Musafir
Destyn

Data de înscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:50 am

saru'mana...deja am scos-o la printer bounce
Sus In jos
Error
Admin
Error

Data de înscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: ...   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:56 am

Folositi'le cu intelepciune Smile))

fiti pe faza pe forum...o data cu lucrarile .. de obicei apar si fitzuicile pe forum Smile

stay tunned cheers
Sus In jos
https://noesis.forumgratuit.ro
Destyn
Musafir
Destyn

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 11:57 am

right on Wink
sa te tzii de cuvant pirat
Sus In jos
S.T.A.T.
Moderator
S.T.A.T.

Data de înscriere : 14/09/2008
Localizare : Phoenix

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 22, 2008 12:11 pm

Sa traiti domnu admin bounce ....o sa ne foloseasca in momentele dificile ale acestei vieti de scoler.

Apreciem cu sinceritate munca dumneavoastra cheers .
Sa ne traiesti 1000 de ani si sa mori repede!
Sus In jos
http://www.nbaballers.com
Destyn
Musafir
Destyn

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyLun Oct 27, 2008 11:00 am

lucrarea la chimie cand apare?Smile)
Sus In jos
Eddye
Scrib
Eddye

Data de înscriere : 12/09/2008

MesajSubiect: ...   Lucrare la Geogra :> EmptyLun Oct 27, 2008 11:23 am

a aparut deja Smile
Sus In jos
http://www.noesis.forumgratuit.ro
Eddye
Scrib
Eddye

MesajSubiect: ..   Lucrare la Geogra :> EmptyMier Oct 29, 2008 9:32 am

Citat :
Mediile calde: 0-5 Grade Latitudine N si S. in Bazinul Amazonian , Bazinul fluviului Congo,Zona golfului Guineei,Muntii Kenya si Kilimandjaro,Arh. Indoneziei , o parte din Filipine.
Climatic : temperaturi ridicate tot timpul anului 25-28 grade C. |- umididate accentuata 85% |- precipitatiile cad zilnic 2000-3000 mm/an
Vegetatia : Luxurianta (arbori inalti ce pot depasi 60 m , etajati pe 3 nivele  15 , 15-30 , si de la 30 in sus) ex: arbori de cauciuc , cocos ,ulei,acaju,palisandru,teckul,santal,ferigi uriase,plante agatatoare)
Fauna: aproape toate speciile de maimulte , numeroase pasari ,numeroase insecte , reptile
Soluri : laterite – culoare roscata , fertilitate redusa , bogat in oxid de fier (nu se practica agricultura)
Interventie antropica  Jungla – padure putin modificata de om (pe margini)

Zone tropical-umede cu doua anotimpuri : intre 5 si 20 grade latitudine (America Centrala,estul Braziliei,India,Indochina,China de Sud-est, N Australiei, si o mare parte din Africa Centrala) dar regional poate ajunge si la 30-35 grade (Argentina ,Sudul Africii)
Relief : cuprinde regiuni de campie , podisuri,lanturi de munti nu prea inalti in care peisajul se impune fie prin paduri fie prin formatiuni ierboase.
Clima: 2 sezoane : cald si ploios (temperaturi 20-25 Grade C , peste 70% din precipitatiile anuale , 1000-1500 mm/an, umezeala bogata de 75% ) si sezonul cald si secetos (10 –20 grade C , precipitatii rare sub forma de averse) inegale ca durata .
Solurile : Bogate in oxid de fier , aluminiu , si fertilitate foarte scazuta.
Vegetatie : Paduri-galerii , arbori (30-35 m) , arbusti , savane cu baobabi , acacii , palmieri .. etc )

Mai este o bucata mica din lectie...ma astept ca ceilalti sa o scrie...eu trebuie sa plec si nu mai am cand..spor la scris..ciao
Sus In jos
Eddye
Scrib
Eddye

MesajSubiect: ...   Lucrare la Geogra :> EmptyVin Oct 31, 2008 9:16 pm

SUNTETI NASPAAA Evil or Very Mad Evil or Very Mad

v'am rugat frumos sa completati fituica si nu ati facut'o Evil or Very Mad

exact ce lipsea a fost la lucrare Evil or Very Mad
Sus In jos
S.T.A.T.
Moderator
S.T.A.T.

Data de înscriere : 14/09/2008
Localizare : Phoenix

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> EmptyMar Noi 04, 2008 9:56 am

Nu te mai enrva k n-are rost....noi neam gandit k era o lectie prea usoara k sa o scoatem...mai consuma silviu tush degeaba Razz . Si asa am avut subiectele inainte cu 10min lol!
Sus In jos
http://www.nbaballers.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucrare la Geogra :>   Lucrare la Geogra :> Empty

Sus In jos

Lucrare la Geogra :>
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Lucrare chimie XI B - 27.10.2008